Meclis'te yoğun gündem 18 Mayıs'ta başlıyor
Meclis, yaklaşık üç haftalık aranın ardından çalışmalarına yoğun gündemle başlayacak. Siyasi partiler Salı gününden itibaren grup toplantılarını yapacak. Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye seçimi, Meclis’in en önemli gündemlerinden olacak Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin belirlenmesi için kurulan komisyonda Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri sunum yapacak.
Meclisyoğun mesaisine başlıyor.
Meclis Genel Kurulu, tam kapanmanın ardından 29 Nisan'da verdiği arayı tamamlayarak, 18 Mayıs Salı günü toplanacak. Siyasi partiler de grup toplantılarını yapacak. Meclis’in en önemli gündem maddelerinden biri Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na seçilecek 7 üye olacak.
18 Mayıs'ta toplanacak olan Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 118 aday sayısını 21’e düşürecek. 7 Haziran’a kadar Meclis 7 üye seçimini tamamlayacak.
Kapanmanın ardından Meclis komisyonlarının gündemi de oldukça yoğun. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda 6 Nisan'da kabul edilen Turizmi Teşvik ile ilgili kanun teklifi Genel Kurul'un gündemine gelecek.
TBMM Adalet Komisyonu’nda ise konkordato kurumunun daha işlevsel hale getirilmesi, iflas tasfiyesinin daha etkin şekilde yürütülebilmesini içeren teklif görüşülecek. TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu da Salı ve Perşembe günü toplanacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise Salı Sigortacılık ile ilgili kanun teklifi ele alınacak. AK Parti'nin hazırladığı teklife göre, anne ve babalar 18 yaşını tamamlamamış çocukları adına Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birikim yapabilecek.
Aynı teklifle küçük ölçekli işletmeler istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022'ye kadar kullandıkları kâr payı bakiyesinden düşürebilecek.
Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu da Salı günü toplanacak. Komisyonda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri sunum yapacak.