AKP'nin 3 çocuk paketi

Doğum yapan kadına esnek çalışma hükümetin gündeminde. Yapılacak düzenlemeye göre doğum yapan kadının izni 16 haftadan 18 haftaya çıkarılacak. Ancak kadın tekrar işe döndüğünde yarı zamanlı çalıştırılabilecek ve maaşı da bu ölçüde düşürülecek.

Abone ol

Kadınların doğum izni ve çalışma şartlarını yeniden belirleyecek düzenlemede sona gelindi. Hükümetin, çocuk teşviki için atacağı bu adım bir çok yeniliği de beraberinde getirecek.

Düzenlemeye göre 16 hafta olan kadın doğum izni 18 haftaya çıkarılacak. İzni biten kadını ise "esnek çalışma" şartları bekleyecek. Bu durumda kadın, yarı zamanlı çalıştırılabilecek ve alacağı maaş da bu ölçüde düşecek. Tabi tekrar işe dönebilirse...

İşveren doğum yapan kadını tekrar işe almama hakkına da sahip. Kadın ancak, eski işinde ya da benzeri bir işte boş yer varsa işbaşı yapabilecek.. Erdoğan’ın 3 çocuk ısrarı ve esnek istihdam düzenlemesi yılbaşında yasalaşmış olacak.

Yılbaşından önce açıklanacak AKP’nin paketinde, 3 çocuk için borçlanma da var. Buna göre sigorta primlerinin ödenerek emeklilik sürecinin işletilmesine ilişkin borçlanılabilecek çocuk sayısı 2’den 3’e çıkacak.

“Esnek istihdam” adıyla 2'inci ve 3'üncü çocuğunu yapan anneye çok daha uzun süreli esnek çalışma sunuluyor.

“Bu şartlarda kadın istihdamı yapamayız” diyen işverenler ise, “esnek çalışma”nın kadının çalışmasında engel olacağının işaretini vermişti.

ulusalkanal.com.tr

'İstifa sözünüzün arkasında duracağınıza inancımız tamdır' Gündem 'Balyoz tutukluları savaş esiridir' Gündem Meclis'te türban zirvesi Gündem Türkiye’deki CIA Kurgusu Gündem