Yurt çapında gönüllü kampanyalar başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Dövizinizi, altına ve TL'ye çevirin" çağrısının ardından yurt çapında gönüllü kampanyalar başladı. Esnaf, dolarını altına ve Türk Lirasına çevirenlere ücretsiz hizmet veriyor, bazı dükkanlarda da özel indirimlerler yapılıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan vatandaşa böyle çağrı yapmıştı. Bunun üzerine AKP ilçe teşkilatları da "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyununu bozuyoruz" kampanyası başlattı.

Çok sayıda kişi elindeki doları altına ve türk lirasına çevirdi. Esnaf ise kampanyaya destek için farklı yolları tercih etti.

Iğdırlı kuaför, Erdoğan’ın çağrısı üzerine en az 250 dolarını Türk Lirasına çeviren herkese ücretsiz saç sakal tıraşı yapmak için kampanya başlattı.

Afyonkarahisar'da bir zücaciye mağazası en az 300 Dolar ve Euro’sunu bozdurarak alışverişe gelen müşterilerine makbuzlarını gösterme şartı ile yüzde 20 indirim yapmaya başladı.

Doların son günlerde rekor değer görmesine tepki gösteren Tekirdağlı bir esnaf da 300 Dolar bozduran herkese kokoreç ve ayranı bedava veriyor.

Trabzon, Ordu ve Giresun'da da esnaf, Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli uygulamalar hayata geçirdi.

Trabzon'daki dükkanında, yüzlerce çeşit Sürmene bıçağı satan Atakan Berk, "500 dolar bozdur, bıçağın bizden hediye olsun" kampanyası başlattı.

Ordu'da yaşayan tekvando antrenörü Halil Öziş'in fitness salonunda bin doları türk lirasına çevirenler ücretsiz yararlanabilirken, Giresun Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ercan Ayhan'ın restorantında ücretsiz yemek için 250 dolar ya da avro bozdurarak makbuzunu götürmek yeterli.

ulusalkanal.com.tr

Tunceli'de diplomatlarımızın katilinin adını anıta kazımışlar Gündem İstanbul Tuzla'da fabrikada yangın Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Nazlı Ilıcak'a sahip çıktı, iade-i itibar sözü verdi Gündem İstanbul'da sahte içki operasyonu Gündem