İşte akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın nedeni

2 ay süren "tavan fiyat" uygulaması dün gece sona erdi. Uygulama kaldırılır kaldırılmaz da akaryakıta çifte zam geldi. Artık benzin 5, motorin ise 7 kuruş daha pahalı. Enerji Uzmanı Necdet Pamir fiyatların artmasının nedenini dünya petrol fiyatlarının yanı sıra uygulanan vergi oranları olduğunu söyledi.

Abone ol

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, akaryakıt fiyatlarını belirleyen "tavan fiyat" uygulaması dün gece sona erdi.

EPDK'nın kâr marjları nedeniyle üçüncü kez uyguladığı 'tavan fiyat' uygulaması 2 ay sürdü. Bu dönemde akaryakıta 8 kez zam, 3 kez de indirim yapıldı.

Tavan fiyatın bitişiyle beraber akaryakıt şirketleri zamlara devam etti. Dün geceden itibaren benzine 5, motorine 7 kuruş zam geldi.

İstanbul'da benzin 4 lira 62 kuruş, motorin ise 3 lira 97 kuruşa çıktı. Ankara'da ise benzin 4 lira 65 kuruş, motorin ise 4 lira 03 kuruşa yükseldi.

Son zam hariç 2 ayda benzin fiyatı 5 kez artarken, 2 kez de düştü. Motorin fiyat ise bu dönemde 3 kez arttı, 1 kez de düştü.

Böylece benzin ve motorin tavan fiyat uygulamasından bu yana 8 kez zam 3 kez de indirim gördü.

EPDK, uygulamanın kaldırıldığı gün yaptığı açıklamada piyasadaki fiyat oluşumlarını titizlikle inceleyeceğini belirtti.

EPDK, tavan fiyat kararıyla litre başına dağıtıcı ve bayi payını benzinde 34 kuruş, motorinde de 37 kuruşla sınırlamıştı.

Enerji UzmanıNecdet Pamir, akaryakıta yapılan zamdaki en büyük nedenin uygulanan vergiler olduğunu söyledi.

Pamir, tavan fiyat uygulamasının nedenini AKP'nin göz boyaması olduğunu belirtti

ulusalkanal.com.tr

Dehşet anı kamerada Ekonomi Bankalarda belirsizlik Ekonomi İSDEMİR'de çelik işçisi intihar etti Ekonomi Rus Ekonomi Bakanı'ndan TL'ye yeşil ışık! Ekonomi