Balyoz davasında düğüm 16 Şubat'ta çözülecek

Abone ol

Balyoz davasında yeniden yargılamaya İstanbul Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme dava konusu dijital verileri inceleyen bilirkişi heyetinin 16 Şubat'a kadar süre istediğini açıkladı.

16 Şubat'ta mahkemeye sunulacak bilirkişi raporu davanın seyrini temelden etkileyecek. Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından alınan bilirkişi raporlarında Balyoz delillerindeki sahtecilikler tespit edilmişti.

Son olarak Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun özel görevli savcılara teslim ettiği CD'deki el yazılarının Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin not defterinden makine ile kopyalandığı belirtilmişti. Duruşmada konuşan Tanyeri o not defterini en son seminer raporu yazması için plan subayı Tuncay Poshor'a teslim ettiğini açıkladı.

Mahkemede komutanların adli sicil kayıtlarının kaldırılması talebi de bir kez daha gündeme geldi. Mahkeme heyeti, taleplerin Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü'ne iletilmesine karar verdi. Sicil kayıtlarının kaldırılıp kaldırılmayacağına müdürlük karar verecek.

5 Nolu harddiskte bulunan parmak izinin, otomatik parmak izi kontrol sistemindeki parmak izleri ile yeniden kıyaslanmasına karar veren heyet,duruşmayı da 31 Mart 2015 erteledi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

İsrail baskısı istifa getirdi Gündem 'İşte Erdoğan'ın başkanlık ısrarının sebebi' Gündem Gül’den İsmailağa'ya taziye ziyareti Gündem AKP Başkanlık sistemi çalışmalarına başladı! Gündem