DHKP-C'li terörist Hatice Ruken Kılıç İstanbul'da yakalandı! Valilikten açıklama

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan DHKP/C'nin üst düzey sorumlusu Hatice Ruken Kılıç, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce düzenlenen operasyonda, 10.08.2015 tarihinde ABD Başkonsolosluğuna silahlı saldırı eylemi gerçekleştiren ve Terör Arananlar (mavi) listesinde 1.500.000 lira ödülle aranan Hatice Rüken Kılıç, yanında (S.Ö) adlı örgüt mensubu ile Avcılar ilçemizde yakalanmıştır. Yapılan üst aramasında (1) adet tabanca ele geçirilmiştir" denildi

Abone ol

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan DHKP/C'nin üst düzey sorumlusu Hatice Ruken Kılıç, İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, DHKP/C'nin üst düzey sorumlularından ve aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan Hatice Ruken Kılıç ile Serkan Örs'ün Avcılar'da bir adreste saklandığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda operasyon düzenleyen ekipler, Kılıç ve Örs'ü gözaltına aldı.

Adreste yapılan aramada, 1 tabanca ile çok sayıda mermi, dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Hatice Ruken Kılıç ve Hatice Aşık, 10 Ağustos 2015'de Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na saldırıda bulunmuş, Aşık yaralı yakalanırken, Kılıç olay yerinden kaçmıştı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden terörist Kılıç'ın yakalanmasına dair açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce düzenlenen operasyonda, 10.08.2015 tarihinde ABD Başkonsolosluğuna silahlı saldırı eylemi gerçekleştiren ve Terör Arananlar (mavi) listesinde 1.500.000 lira ödülle aranan Hatice Rüken Kılıç, yanında (S.Ö) adlı örgüt mensubu ile Avcılar ilçemizde yakalanmıştır.

Yapılan üst aramasında (1) adet tabanca ele geçirilmiştir."

CHP'nin Şişli adayı mali müşavir Muammer Keskin kimdir Gündem Erdoğan, Katar Emiri Temim ile görüştü Gündem Ünlü oyuncu Aytaç Arman hastaneye kaldırıldı! Aytaç Arman kimdir Gündem Vatandaşlar 2 Şubat 2019 Cumartesi depremi anını anlattı Gündem