Türkeş: Cemaat'in elini kestik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş "Gülen Cemaati'nin elini kestiklerini" söyledi. Bir dönem Cemaat'le yakınlığı bilinen insanların parti teşkilatlarında yer edinmeye çalıştığını belirten Türkeş, cemaat partimize elini sokmaya çalıştı, kestik" diye konuştu.

Abone ol

"CemaatMHP'ye elini sokmaya çalıştı, kestik." Bu sözler MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e ait.

Türkeş, Hürriyet'e verdiği röportajında gündeme ilişkin partisinin görüşlerini açıklarken, Gülen Cemaatiyle ilgili ifadelerde kullandı. 30 Mart seçimlerinde hükümetin 'MHP'de Cemaat'in trenine bindi' eleştirileri hatırlatılan Türkeş'in açıklamaları keskin ve netti.

"Cemaat'in elini kestik"

Tuğrul, "Gülen cemaati bir dönem partimize elini sokmaya çalıştı, kestik. Ha merkezi otoriteden yaptı, mahalli ilçe seviyesinde heveslendiler yaptılar onu bilemem. Ama bir dönem Cemaat'le yakınlığı bilinen insanların ilde, ilçede diş tutmaya çalıştığını gördük. Ve müdahale ettik." dedi.

Tayyip Bey 'paralel' diye bağırmadan önce, yani onlar canciğer kuzu sarmasıyken bizim Cemaat'le ilişkimiz nerdeydiyse hâlâ da orda." diyen Türkeş, seçim sonuçlarının cemaatin oyu olmadığını gösterdiğini de belirtti.

'Cemaat'in kaset komplolarıyla bağlantısı olup olmadığı" sorusuna da yanıt veren Türkeş, "Var, var. Tabii canım. Bir kere Cemaat'in okul faaliyetlerine baktığımızda bunlar hayırlı ve yararlı işlerdir. Nokta." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Öcalan ile görüşmeye hükümet tepki göstermedi Gündem Kerry'den açıklama: Türkiye'ye anlattık Gündem İşçi Partisi'nin önerisi AAPSO'da konuşuldu Gündem Şüpheli kazada şoför serbest Gündem