İstanbul'un 'tepesine' önemli atamalar yapıldı

İstanbul'un yönetim kadrosunda ikinci kez önemli değişikliklere gidildi. İETT, İSKİ ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne yapılan kritik atamaları değerlendiren uzmanlar, değişikliklerin İstanbul yönetiminden Davutoğlu'nun izlerini silinmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Abone ol

İstanbul'un tepe noktasındaki isimler ikinci kez değişti.

ES//

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından yapılan yeni görevlendirmede İETT, İSKİ ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yönetimine yeni isimler atandı.

İSKİ Genel Müdürlüğü'ne, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde "Yatırım Müdürlüğü" görevini yapan Fatih Turan getirildi.

İETT'in başına ise, kısa süre önce Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'nden istifa eden Arif Emecan geldi. Diğer bir kritik atama ise Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne yapıldı. Daha önce Cem Eriş'in yönetimindeki müdürlüğe, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Vedat Şahin atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, atamaların ikinci bir saray müdahalesi olduğunu savunuyor.

Sağlam, değişiklikleri Davutoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki izlerini silmeye yönelik yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Başkan Kadir Topbaş'ın İstanbul'u yönetemediğini bu nedenle de değişikliklerin süreceğini söyledi.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zafer Çubukcu başdanışmanı oldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zafer Çubukcu başdanışmanı oldu Gündem Meral Akşener'den önemli iddia: 3 telefon geldi Gündem Meral Akşener'den önemli iddia: 3 telefon geldi Gündem