Koray Aydın’ın ekibi tasfiye mi ediliyor?

İyi Parti’de il başkanları ve il yönetimlerinin istifasının talep edilmesi parti içinde tartışmalara neden oldu. Parti kulislerinde iki farklı yaklaşım var. Yaygın görüşe göre, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın ekibine, Akşener tarafından tasfiye operasyonu yapılıyor. Bir diğer görüşe göre ise istifa talebi Genel Merkez’in teşkilatları kuvvetlendirmek için bir hamlesi.

Abone ol

İl başkanları ve yönetimleri istifaya çağrıldı, parti içinde “tasfiye“ görüşü öne çıktı.

İyi Parti’de “Akşener” krizinin ardından parti içinde tartışmalar bitmedi. Akşener kurultayda önce aday olmayacağını açıklamıştı.

Ancak daha sonra yeniden Genel Başkan seçilen Akşener’in kararı sonrası parti kulislerinde muhalifler tasfiye edilecek görüşü hakimdi. Akşener’in eleştirilere karşı elini kuvvetlendirmek için parti kurultaya götürdüğü iddia edilmişti. Genel Merkez’in bütün il başkanları ve yönetimlerinin istifasını istemesi de parti kulislerinde bu kapsamda değerlendirildi.

Ulusal Kanal’ın İyi Parti kulislerinden edindiği bilgilere göre, istifa talebi parti içinde “itaat edenler kalacak, muhalifler tasfiye edilecek” şeklinde değerlendirildi. İl örgütlerinde yönetime hangi isimlerin geleceği merak edilirken teşkilatlarda Akşener’e yönelik kuşkunun da arttığı ifade ediliyor.

Kulislerde, teşkilatlarda ciddi bir etkisi olduğu bilinen Koray Aydın’ın ekibinin tasfiye edilebileceği de değerlendiriliyor.

Bir diğer görüşe göre ise Genel Merkez’in hedefi, teşkilatları kuvvetlendirmek. Ulusal Kanal bilgi veren İyi Parti yöneticileri, seçimlerden önce il teşkilatlarında görev alan birçok ismin milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa ettiğini hatırlattı. Teşkilatlarda boşalmalar olduğunu ve il örgütlerinin yenilenmesi gerektiğini dile getiren kaynaklara göre, Genel Merkez’in istifa talebi bu kapsamda değerlendirilmeli.

HABER: ERAY ÇELEBİ

ulusal.com.tr

Erdoğan: FETÖ mevcut olduğu tüm ülkeler için büyük tehdit Gündem ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlarla ilgili flaş gelişme Gündem İdlib’te ayrıştırma operasyonu Gündem Şehitler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı Gündem