İran kayıp paranın peşinde!

İran kayıp trilyonların peşine düştü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, Ahmedinejad döneminde petrol satışından elde edilen 22 milyar doların İstanbul ve Dubai'ye transfer edildiğini söyledi. Cihangiri, isim vermeden Babek Zencani ve bağlantılarına işaret etti.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, tutuklu işadamı Babek Zencani ve Türkiye'yle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre Cihangiri, Ahmedinejad döneminde döviz kurunu kontrol etmek için, petrol satışından elde edilen 22 milyar doların İstanbul ve Dubai'ye transfer edildiğini söyledi.

"Genç bir adam" diye nitelediği Zencani'yle ilgili yolsuzluk soruşturmasına değinen Cihangiri: "Petrol gelirinin 2.7 milyardan fazlasının genç bir delikanlı tarafından nasıl alındığını merak ediyoruz. Eğer bu para geri getirilemezse, bu İran için bir kara leke olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paranın 17 ay içinde nakit ve havale şeklinde aktarıldığını kaydeden Cihangiri "Ahmedinecad döneminde Zencani'ye bu ayrıcalığın neden verdiğinin açıklanması gerektiğini" de söyledi.

Uluslararası yaptırımları bypass etmek için kurulan şirketler aracılığıyla, hükümet adına satılan İran petrolünün 2 milyar 700 milyon dolarını zimmetine geçirmekle suçlanan Zencani, Aralık 2013'ten beri tutuklu yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

İran ve Rusya askeri alanda işbirliği anlaşması imzaladı Dünya Nasrallah'tan İsrail'e mesaj: Sığınaklarınızı hazırlayın! Dünya “Derginin yaptığı mizah değil, sadizm“ Dünya Yemen'de isyancılar Başkanlık Sarayı'na girdi Dünya