TSK, PKK'yı hendeklere gömerken yargıda da önemli bir adım atıldı

Türk Ordusu terör örgütü PKK'yı hendeklere gömerken, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da yargıda önemli bir değişikliğe imza attı. Buna göre; terörle mücadele kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü azaltılacak, ek ihtisas mahkemeleriyle yargılama süreci hızlandırılacak.

Abone ol

Türk Ordusu, bölücü terör örgütü PKK'yı bozguna uğratırken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yargıda önemli bir değişikliğe gitti.

Buna göre, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü nedeniyle ek ihtisas mahkemeleri belirlendi.

Resmi gazete’de yayımlanan HSYK kararında, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Hakkâri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi ve Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi "İhtisas mahkemesi" olarak belirlendi. Böylece daha önce ilan edilen ihtisas mahkemelerine ilave yapıldı.

Değişiklikle, Türk ordusunun hendeklere gömdüğü PKK'ya destek veren, başta HDP'li belediyelerde çalışan birçok kişi için açılan davaların yargılama süreci de hızlandırılacak.

ulusalkanal.com.tr

Adana'da yeni anayasa paneli Gündem Adana'da yeni anayasa paneli Gündem Diyarbakırlı vatandaşlar çevre temizliği yapmayan belediyeye tepki gösterdi Gündem Diyarbakırlı vatandaşlar çevre temizliği yapmayan belediyeye tepki gösterdi Gündem