Hürriyet yazarı PKK'nın katlettiği 12 yaşındaki Fırat'ı yazdı: Ekmek almaya gitme çocuk!

Abone ol

PKK'nın döşediği bombayla 12 yaşındaki Fırat Sımpil paramparça oldu. Ancak, dilinden “barış” “insan hakları” söylemlerini düşürmeyen birçok kişi bu katliamı görmezden geldi.

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya 12 yaşındaki Fırat'ı katleden PKK'ya tepkisini “Allah hakkımızı bırakmasın. Ekmek almaya giden çocukların öldüğü ülkede ister "Özyönetim" ilan et, ister "bambaşbakanlık"; kimin umurunda?” diyerek dile getirdi.

İşte Kanat Atkaya'nın yazısının o bölümü:

Çocuk 12 yaşında, adı Fırat Sımpil. Annesi bir iddiaya göre ekmek, bir iddiaya göre sebze almaya yollamış. İşte PKK tarafından evlerinin önüne tuzakianan patlayıcı böyle yakalayıp öldürmüş Fırat'ı; bakkala giderken... "Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu..." diye parçaladığı yüreğini dökmeye çalışan annesine bu durumu açıklayabilecek olan varsa bir adım öne çıksın... ? Ekmeğe giden çocukların öldürülmesine yabancı bir ülke değiliz. Akıllara hemen Berkin Elvan geliyor... Katili/katilleri, hamasi nutuklarla örülen bir adaletsizlik örtüsünün altında saklanarak, korunarak/kollanarak hayata devam ediyor; cezasız, soruşturmasız...

***

Silvan'da, Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi' nde yaşayan Fırat Sımpil'i PKK'nın can almak için yerleştirdiği patlayıcı görevini büyük bir soğukkanlılıkla yerine getirerek öldürdü... 12 yaşında, kendisi başta olmak üzere herkesi ve her şeyi sorgulaması, varlığının farkına varması, ne bileyim ilk aşkına düşmesi, durmadan ama hiç durmadan müzik dinlemesi, hayatı biraz dalgaya alarak yaşaması gereken bir çocuk.... Bu ölümlerden siyasi rant veya kerameti kendinden menkul yüce ideal tapınaklarına temel taşı devşirenlere, Fırat'ın annesinin dediği gibi "Allah hakkımızı bırakmasın!" Ekmek almaya giden çocukların öldüğü ülkede ister "Özyönetim" ilan et, ister "bambaşbakanlık"; kimin umurunda?

ulusalkanal.com.tr

"Küçükbaş hayvan kesin" Gündem TTB doktoru öldürenlerin adını koyamadı! Gündem Davutoğlu ve Türkeş'ten Alparslan Türkeş'in mezarına ziyaret Gündem Antitank mayını imha edildi Gündem