Türkiye Barolar Birliği 34. Olağan Genel Kurulu başladı

Türkiye Barolar Birliği 34. Olağan Genel Kurulu başladı. Başkan, Yönetim ve Disiplin kurulunun belirleneceği Kurulun açılış konuşmasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı. Feyzioğlu "Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yok etmeyi hedefleyen girişimlere karşı yürüttüğümüz mücadeleyi siyasi parti mücadelesi olarak nitelendirenleri millete havale ediyorum" dedi.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği başkanını ve yönetim kurulunu seçmek için 34’üncü Olağan Genel Kurulunu topladı.

Toplantının ilk gününde Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Feyzioğlu ve bazı baro başkanlarının imzasını taşıyan tek önergenin kabul edilmesinin ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ile Düzce Barosu Başkanı Azade Ay'dan oluştu.

Feyzioğlu, Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldıkları bir davaları olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, birliğin görevini anlattı.

Feyzioğlu, anayasa değişikliği sürecinde verdikleri mücadeleyi siyasi bir mücadele olarak yorumlayanlara da tepki gösterdi.

Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından Genel Kurul'un toplantısı basına kapalı devam etti. Kurul yarın da toplanacak.

ulusalkanal.com.tr

Şehit Polis Atilla Güneş'in oğlu Doğan, sünnet oldu Gündem Muğla Marmaris'te midibüs devrildi: Ölü sayısı artıyor Gündem Facianın ardından endişeli bekleyiş Gündem Soma'da acı ilk günkü gibi Gündem