İşçiyi bekleyen tehlike!

Kimi için bir ev almanın, kimi içinse çocuk evlendirmenin bir anahtarı kıdem tazminatı. Şimdi ise tazminatlar tehlikede. Çünkü hükümet kıdem tazminatını fona devretmek istiyor. Peki fon sistemi ne getiriyor?

Abone ol

Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? Şu günlerde 13 milyon işçinin en büyük kaygısı bu. Çünkü hükümet kıdem tazminda fon sistemine geçmek istiyor. Sendikalar ise bu sisteme şiddetle karşı çıkıyor.

Sendikaların fon sistemine karşı çıkmasının iki temel nedeni var. Biri, işçinin alacağı tazminatın düşecek olması. Şu an tazminat, 1 yıllık çalışma karşılığında 30 günlük brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Fon sisteminde bu, 15 gün üzerinden hesaplanacak.

Bir diğer tartışma konusu işçinin, kıdem tazminatını ne zaman alacağı. Fon sisteminde işçi, sadece emekli olabildiğinde para alabilecek.

Türk-İş, kıdem tazminatında herhangi bir geriye gidişi genel grev sebebi sayıyor. Ayrıca son genel kurulda, 6 bölgede eylem yapma kararı da aldı.

ulusalkanal.com.tr

Yeni AYM Başkanı kim olacak? Gündem AKP kongresindeki Berkin Elvan pankartına tutuklama! Gündem Ali Babacan sessizliğini bozdu Gündem Kimlerin gizli hesabı var? Gündem