Aşılama tam gaz devam ediyor: İki günde 550 bini aşkın sağlık çalışanı aşı oldu

Türkiye koronavirüse karşı aşılanıyor. Çin'den gelen Sinovac aşısının uygulamasında ikinci gün de tamamlandı. 550 bini aşkın sağlık çalışanı aşı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çağrısının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aşı yaptırdı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aşı olacağı öğrenildi.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz / Kamera: Uğur Pideci

Türkiyeaşı süreci başladı. Çin'den gelen SinoVac aşılar öncelikle sağlık çalışanlarına yapılıyor.

Çin'den 20 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen 3 milyon doz Kovid-19 aşısı ikinci gününde 550 bini aşkın sağlık çalışanına yapıldı. Türkiye'nin 81 ilinde yapılan aşılama işleminde sağlık çalışanları yurttaşlara tereddüt etmemeleri konusunda önemli bir çağrıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyasi parti liderlerine yaptığı çağrının ardından aşı kampanyasına destek büyüdü. MHP lideri Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener aşı oldu. Bahçeli aşı olduğu anı içeren bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Koca'nın çağrısının ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de 19 Ocak Salı günü aşı olacağı öğrenildi. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sırası geldiğinde aşı olacağını açıkladı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise aşı için önümüzdeki hafta planlama yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin 20 bin Sinovac aşıyı göndermesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de aşılama programı başladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar aşı yaptıran ilk isim oldu.

Öte yandan Sinovac aşısının Türkiye'de gönüllüler üzerindeki çalışmalarına katılan Ulusal Kanal Ankara Muhabiri Seda Akyüz'den de güzel bir haber geldi. Akyüz, Kovid-19’a karşı antikor üreterek bağışıklık kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Conte ile görüştü Gündem Gazeteci Cevat Gök Ulusal Kanal'da açıkladı: '' Irak'ta 20 Ocak'a kadar İran kuvvetlerine saldırı bekleniyor'' Gündem Aile sağlığı merkezlerinde de aşılama yapılacak Gündem TGB, Maide Annenin sesi olacak Gündem