Rusya'dan askeri tatbikat

Rusya, batı bölgelerinde askeri tatbikata hazırlanıyor. Motorize birlikler, top ve füze bataryaları ile Sen Petersburg'da bulunan hava ve deniz üsleri savaşa hazır hale getirildi. Savunma Bakanlığı, tatbikat kararının ani nitelik taşıdığını belirtti. Rusya'nın ayrıca orta menzilli bir füze bataryasını da gizli bir üsse konuşlandırdığı iddia ediliyor.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, batı bölgelerindeki askeri kuvvetlerin ani bir askeri tatbikat kararıyla savaşa üst düzeyde hazır hale getirildiğini bildirdi.

Askeri tatbikatta motorize birlikler, top ve füze bataryaları ve St. Petersburg hava ve deniz üsleri yer alacak.

Tatbikat kararı Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı gruplarla rejim kuvvetleri arasında yaşanan çatışmaların arttığı bir dönemde alındı. Ukrayna yönetimi Rusya'yı işgale hazırlanmakla suçladı.

Konuyla ilgili Amerika'dan da bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer Rusya'dan Kırım'ı Ukrayna'ya iade etmesini beklediklerini açıkladı.ç

Öte yandan, New York Times'ın haberine göre Rusya, birkaç yıldır denediği orta menzilli nükleer füzeleri operasyonel bir üsse konuşlandırdı.

Rusya'nın, 1987 yılında imzalanan ve orta menzilli karadan atılan füzeleri yasaklayan "Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması"nı bu yolla ihlal ettiği öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Rus Dışişleri: Lavrov ve Çavuşoğlu, 18 Şubat'ta Almanya'da görüşecek Dünya Çin'de ocakta kuş gribinden 79 kişi öldü Dünya Cumhuriyetçi Senatörlerden Trump yönetimine inceleme çağrısı Dünya ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ilk ziyaretini Almanya’ya yapacak Dünya