Esad ile PYD çatıştı! Çok sayıda yaralı var

Suriye'nin Kamışlı bölgesinde, hükümet kuvvetleri hakimiyet alanını genişletmeye çalışan PKK'nin Suriye kolu PYD'ye müdahale etti. Çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Abone ol

ABD savaş uçakları ve özel kuvvetlerinin desteğiyle Suriye’de alanını genişletmeye çalışan PYD’ye, Suriye askerleri müdahale etti.

PKK'nın Suriye kolu olan PYD, Kamışlı’da karakolların kendilerine verilmesi talebinde bulundu. Suriye ordusu ise bu girişime silahla müdahale etti.

Önceki gece yaşanan çatışmada, çok sayıda kişi yaralandı. Suriye yönetiminin sert tavrı karşısında geri çekilen PKK/PYD’nin önümüzdeki günlerde yeniden saldırabileceği vurgulanıyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, bölge kaynakları ABD'nin teşvikiyle PYD'nin de taleplerini artırdığını belirtti. Son dönemde İngilizce bilen, silahlı adamların PYD ile hareket ettiği de ifade edildi.

300 bin olan nüfusu, olayların başlamasının ardından 500 bine dayanan Kamışlı'da gerilimin artmasından endişe ediliyor. Olayların büyümesi halinde 500 bin kişinin sınıra dayanabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

ABD Türkiye Büyükelçiliği'nden Suriye açıklaması Dünya Atina'ya iflas teklifi Dünya Wikileaks belgelerinde gerçek ortaya çıktı! Dünya Bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 800'ü geçti Dünya