Gençleri uyardı: Sorumlu davranın, salgın geri dönebilir

İtalya'da İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, gençleri Kovid-19 konusunda uyardı. İtalyan Bakan, "Gençler sorumlu davranmalı, aksi takdirde salgın geri dönebilir." dedi.

Abone ol

Gençleri uyardı; "Sorumlu davranın, salgın geri dönebilir" dedi.

İtalya da yeni tip koronavirüse karşı tedbirler gevşetildi. Ancak ülkede endişe sürüyor. İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Gündeminde sokaklardaki gençler vardı.

Kovid-19 salgınından Avrupa’da ilk etkilenen yerlerden İtalya’da, hafta sonunda pek çok şehirde özellikle gençlerin, dışarıda kalabalık gruplar halinde toplanması tartışma konusu oldu.

İçişleri Bakanı Lamorgese, İtalyanların sıkı karantina tedbirlerine tam olarak uyduklarını ve sorumlu hareket ettiklerini belirterek, "Elbette gençler dışarı çıkma konusunda özgür olduklarını, her şeyin geçmiş olduğunu düşünmüş olabilirler ama durum böyle değil." dedi.

Gençlere seslenen İtalyan Bakan, "Eğer, salgın geri dönerse bu, ülke için başarısızlık olacaktır. Hepimiz büyük sorumluluk duygusuyla hareket edersek bu durumun üstesinden gelebiliriz." diye konuştu.

Hassas bir dönemden geçtiklerini vurgulayan Lamorgese, "Özellikle gençlerin sorumsuzca davranmamalarını öneriyorum, çünkü bunun ciddi sonuçları olabilir." ifadesini kullandı.

İtalya'da 4 Mayıs'ta "Virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak anılan "2. Aşama"ya geçilirken, salgın eğrisindeki düşüşün de etkisiyle 18 Mayıs’ta önlemler geniş kapsamlı gevşetilmişti.

ulusal.com.tr

Wang Yi: Virüsün kaynağını bilim insanları araştırmalı Dünya Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 2 Filistinli çobanı yaraladı Dünya İran'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 7 bin 451'e yükseldi Dünya Gine Körfezi'nde korsanlarca kaçırılan 7 Ukraynalı mürettebat kurtarıldı Dünya