Sağlık çalışanlarına müjde

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yıl sonuna kadar 15 bin sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu. 6 bine yakın personel için ilk atamanın Eylül ayı içerisinde yapılacağını söyleyen Akdağ en çok hemşire alımı yapacaklarını söyledi. “Bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız" dedi.

Abone ol

Sağlık çalışanlarına bayram müjdesi geldi. Yıl sonuna kadar 15 bin sağlık personeli alımı yapılacak.

Açıklamayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. 6 bine yakın personel alımı için Eylül ayında ilana çıkacaklarını söyleyen Akdağ, “6 bine yakın da yılın sonuna kadar personel atamayı planlıyoruz. Toplamda 15 bini geçecek bir alım yapacağız" dedi.

Eylül ayı dışındaki atamaların Ekim ya da Kasım ayında yapacaklarını söyleyen Akdağ bunun için Maliye Bakanlığından vize beklediklerini söyledi.

Anadolu Ajansına konuşan Akdağ atamaların alanlarına ilişkin de bilgiler verdi. "En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız." İfadelerini kullandı.

Ekim ve aralık aylarında 2 bin 600 doktor alınacağını ifade eden Akdağ, 2 bin kişilik ilave kadro için de Maliye Bakanlığına yazı yazdıklarını söyledi.

FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin, kamuda görevden almalara da değinen Bakan Akdağ 4 bin kişilik bir grubu incelediklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Emniyet sonuçları açıkladı Sağlık YÖK, 667 Sayılı KHK ile kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumları için sıkça sorulan sorulara cevap verdi Sağlık Anne adaylarına hayati uyarı Sağlık Bayram sofraları iştah kabartıyor ama sağlığı da bozabiliyor Sağlık