CHP-HDP'de "PKK açılımı" tartışması

CHP ve HDP arasında çıkan dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması, PKK açılımıyla tırmandı. HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP'nin HDP ile ilgili, "Al başkanlığı, ver özerkliği" sözlerine ağır bir yanıt verdi. Önder, "Eğer bunu birisi iftira olarak söylüyorsa alçaktır" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Dolmabahçe müzakerelerinin tutanaklarını Meclis'te açıklayalım, kim alçak ortaya çıksın" ifadeleriyle HDP’li Önder’e yanıt verdi.

Abone ol

CHP ile HDP arasında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi için yapılan oylamada partilerin aldığı tutumlar tartışıldı. Tartışma, PKK açılımıyla tırmandı.

HDP milletvekili Ahmet Yıldırım, dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'te yapılan Anayasa değişikliği teklifi oylamasına CHP'nin destek vermesini bu sözlerle değerlendirdi.

Yıldırım'a yanıt CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi.

CHP'li Altay'a yanıt vermek için ise kürsüye HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder çıktı.

CHP'nin oylamalarda grup kararı aldığını savunan Önder, CHP'li Altay'ın "Al başkanlığı, ver özerkliği" sözlerini hatırlattı.

"Alçak" ifadesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Altay’dan yanıt gecikmedi.

ulusalkanal.com.tr

Mağdur Çocuklar Raporu, acı gerçeği gözler önüne serdi Gündem Dört parti 27 Mayıs devrimini hedef aldı Gündem HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında soruşturma Gündem HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında soruşturma Gündem