Erdoğan'dan IŞİD operasyonuyla ilgili açıklama

Newyork'taki Türk Evi'nde gazatecilere açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Uluslararası bir güç oluştursa ve talep olursa Türkiye katılır mı sorusuna, ‘evet’ diyemem" ifadesini kullandı. IŞİD'le mücadelde resmin tamamına bakmak gerektiğini belirten Erdoğan, PKK'yı kasdederek "Sadece IŞİD değil bölücü örgütle mücadele de buna dahildir” dedi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye uluslararası bir askeri güce katılması konusundaki talebe "Evet diyemem" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Türk Evi’nde önceki akşam verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Türkiye'ye ilişkin talepleri kendisine sorulan Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'e karşı askeri oparasyona katılıp katılmayacağına açıklık getirdi.

"EVET DİYEMEM"

IŞİD uluslararası bir güç oluşturulursa ve talep olursa Türkiye buna katılır mı sorusuna, ‘evet’ diyemem çünkü BM’den bir şey beklemiyorum. Suriye konusunda bugüne kadar BM Güvenlik Konseyi’nden ne çıktı ki bundan sonra da çıksın. Bundan önceki tutumlarını gördünüz.”

Erdoğan bir başka vurgusu da teröre yönelik harekatın PKK'yı de kapsaması yönündeydi. Erdoğan "Bölücü örgütle mücadele buna dahildir" dedi.

"SADECE IŞİD DEĞİL, PKK'YLA DA MÜCADELE"

“IŞİD’le mücadele derken, resmin tamamına bakmak lazım. Dikkat ederseniz, o bölgede PKK’nın uzantısı olanlar mücadele etmedi. Çekildiler. Tıpkı, Musul’da Irak güçlerinin kaçıp gitmesi gibi. Terörle uluslararası mücadele edilecekse hepsine karşı mücadele etmek gerekir. Sadece IŞİD ve benzeri örgütler değil bölücü örgütle mücadele de buna dahildir.”

Erdoğan Türkiye'ye akın eden Suriyeli göçmenler konusunda da "açık kapı politikası" izlediklerini belirtti. BM’nin, "bu göçler nereye kadar gidecek" şeklinde sorması gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

HDP heyeti Akdoğan ile görüştü! Gündem IŞiD'den kaçan Suriyeli Kürtler: Esad döneminde daha mutluyduk, geri döneceğiz! Gündem ''Bitsin artık bu savaş'' Gündem Gülen ABD'de CIA referansı ile kalıyor! Gündem