1995'teki Çelik Harekâtı'nın komutanı Hasan Kundakçı: ABD güçle hizaya gelir

Terörle mücadelede 'Tamburalı Paşa' olarak anılan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Türkiye, İran, Suriye ve Irak’ın birlikte hareket etmesi karşısında ABD’nin etkisiz kalacağını söyledi

Abone ol

ABD’nin "Türk generaller kontrolden çıktı" değerlendirmesini yaptığı, 1995’da Irak’ın kuzeyinde ABD’nin kontrol ettiği bölgeye düzenlenen "Çelik Harekatı"nı yöneten ve "Tamburalı Paşa" olarak anılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, ABD ile varılan Münbiç mutabakatını değerlendirdi.

Suriye’de Fırat’ın doğusunda ortaya çıkan oluşumun Türkiye’yi tehdit ettiğini vurgulayan Kundakçı, "Bu oluşumun arkasında da ABD var. Bu nedenle Türkiye kendisine yönelik tehdidi bertaraf etmek için ABD ile değil meşru Suriye yönetimi ile Şam yönetimi ile anlaşması lazım. Türkiye resmi olarak Suriye yönetimi ile masaya oturursa Fırat’ın doğusunda oluşan tehdidi de ‘birlikte yok ederiz" dedi.

Kundakçı, ABD’nin "PKK/PYD’ye verdiği silahları toplayacağız" sözlerini de şöyle değerlendirdi: "ABD, PKK/PYD’ya 5 bin TIR silah ve mühimmat verdi. Sevkıyata da devam ediyor. ABD’nin, PKK/PYD’ye verdiği silahları toplayacağını söylemesi doğru değil. ABD ‘kara gücü’nü silahsızlandırır mı? Ne yazık ki ABD Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı PKK/PYD’yi yeğlemiştir" diye konuştu.

‘BİRLİKTELİK ÖNEMLİ’

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Cerablus’tan sonra Münbiç kontrol altına alınması gerekirken ABD’nin engellediğini ifade eden Kundakçı, ABD’nin "Ben buradaki teröristleri Fırat’ın doğusuna göndereceğim" diyerek zaman kazandığını vurguladı. Zaman içinde terör örgütünün ABD korumasında bölgeye iyice yerleştiğin belirten Kundakçı şunları söyledi: "ABD ancak güçle hizaya gelir. Kararlı durursak PKK’nın arkasında durmaktan vazgeçer. Bunun için mutlaka komşularımız İran, Irak ve Suriye ile birlikte hareket etmeliyiz. Bu birlikteliği sağlarsak ABD’nin elini kolunu bağlarız. ABD PKK/PYD ile bölge ülkeleriyle baş edemez. İstediklerini yapamaz. Türkiye komşularıyla bu birlikteliği sağladığı anda ABD’nin de terör örgütlerinin de hiçbir umudu kalmaz."

Aydınlık

Kastamonu'daki FETÖ davasında karar Gündem Doğu Perinçek: HDP/PKK’yı Meclise sokma stratejisinin vardığı yer Gündem 41 Suriyeli Yunanistan'a kaçarken yakalandı Gündem Temel Paşa'ya hain pusu! Odasının kurşunlandığı ortaya çıktı Gündem