Fezlekeye "usul" iadesi

İzmir Başsavcılığı'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırladığı fezleke iade edildi. Meclis Başkanlığı, iade kararına "usullere uyulmaması ve bakanla ilgili kısmı dosyadan ayrılmaması" gerekçelerini gösterdi.

Abone ol

İzmir Başsavcılığı'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırladığı fezleke iade edildi.

Meclis Başkanlığı, başsavcılıktan gelen fezlekenin "usullere uygun olmadığı ve bakanla ilgili kısmın dosyadan ayrılmadığı" gerekçeleriyle kabul etmedi.

Meclis Başkanlığı'ndan fezlekenin iadesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, fezlekenin Başkanlığa 27 Ocak tarihinde ulaştığı belirtildi.

Usul gereği Adalet Bakanlığı'na gönderilmesi gereken fezlekenin, doğrudan Meclis Başkanlığı'na gönderilmesine dikkat çekildi. Meclis Başkanlığı'nın başsavcılıklardan gönderilen fezlekeleri reddettiği ifade edildi.

Bozdağ ile ilgili bir sayfalık yaz bulunduğunu vurgulayan Meclis Başkanlığı, 32 klasörlük dosyanın gönderilmesini "gizlilik ve masumiyet karinesinin ihlali" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Bekir Bozdağ'dan özel mahkeme açıklaması Gündem Çağlayan’da savcı depremi Gündem Cemil Çiçek'ten kavga açıklaması Gündem "Hukuk devletini gasp girişimi" Gündem