ABD'de polis yine bir siyahi vatandaşı ateş açarak öldürdü

Amerikan polisi, Alfred Olango isminde bir siyahiyi "bir cisim" doğrulttuğu gerekçesiyle öldürdü. Olango'nun kardeşi, abisinin öldürüldüğü yerde dakikalarca ağladı.

Abone ol

Amerika'da polis yine bir siyahi vatandaşı ateş açarak öldürdü. Olay, Kaliforniya'nın San Diego kentinde yaşandı. Siyahinin 30 yaşındaki Alfred Olango olduğunu açıklandı.

Olango'nun kardeşi olayın yaşandığı yerde dakikalarca ağladı. Kardeşi, abisinin tuhaf hareketlerde bulunduğunu ve polisi yardım etmesi için aradığını dile getirdi. Ancak çağırdığı polisler ağabeyini öldürdü.

Bir polis memuru, Olango ile iletişim kurmaya çalıştıklarını söyledi. Ancak Olango'nun talimatlara uymadığını iddia etti. Polis memuru, Olango'nun cebinden çıkardığı siyah "bir cismi" polislere doğrulttuğunu ve bunun üzerine polisler tarafından vurulduğunu savundu.

Polis Şefi Jeff Davis, yaptığı açıklamada Olango'nun hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Polis şefi de Olango'nun bir cismi polise doğrultması nedeniyle vurulduğunu iddia etti. Davis, olay yerinde Olango'ya ait bir silahın ise bulunmadığını keydetti.

Amerikan polisinin artan şiddetine karşı çıkan halk olay yerinde toplandı. Olango, son iki haftada öldürülen 5'inci, bu yıl öldürülen 217'ince siyahi oldu.

ulusalkanal.com.tr

Hillary Clinton: PYD'yi daha çok desteklemeliyiz Dünya Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres hayatını kaybetti Dünya Ahmedinejad: Seçimlerde yokum Dünya Zadboom: Türkiye ile ticaret bizim için çok önemli Dünya