Kahraman asker tel örgünün üzerine düştü görev yerini terketmedi

Önceki gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Dikmetaş Köyü yakınlarında sınır hattından çekilen bir fotoğraf Türk milletinin yüreğini dağlamıştı. Fotoğrafta sınırda sığınmacıların olduğu yerde nöbet tutan bir Mehmetçik’in kamuflajının arka kısmının yırtık olduğu görünüyordu.

Abone ol

Önceki gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Dikmetaş Köyü yakınlarında sınır hattından çekilen bir fotoğraf Türk milletinin yüreğini dağlamıştı. Fotoğrafta sınırda sığınmacıların olduğu yerde nöbet tutan bir Mehmetçik’in kamuflajının arka kısmının yırtık olduğu görünüyordu. Aydınlık olayın nedenini araştırdı ve bölgedeki askeri kaynaklara olayın ayrıntısını sordu. Haberlere ve twitter’da yazılanlara tepki gösteren kaynaklar, bölgedeki şartlara dikkat çekerek, olayı şu sözlerle anlattı: “Sınırdaki yığılma sırasında, bölgede oluşan boşluktan sığınmacılar geçiş yapmak isterken izdiham oldu. Bu sırada o asker de tel örgülerin üstüne düştü. Kamuflajı ve postalı parçalandı. Ancak görevini bırakmak istemedi. O sırada kamuflajı değiştirme imkânı da yoktu. Bu nedenle bir süre daha o şekilde görev yaptı. Ancak daha sonra kamuflaj değiştirildi. Haberler üzerine askerimiz sinir ve ağlama krizine girdi. Çok üzüldü.”

Aydınlık

Yeni tehlike koalisyon Gündem Sakıncasız liberal: Özgür Mumcu Gündem IŞİD kampından bir tek o geri dönemedi! Gündem İlker Başbuğ: O askeri bulun her şey çözülür Gündem