IŞİD cihat ilan etti

ABD ve Batı’nın “Rusya IŞİD’i vurmuyor” suçlamalarına yanıtı terör örgütünün bizzat kendisi verdi. IŞİD Rusya’ya cihat ilan etti. IŞİD sözcüsü Abu Muhammed al-Adnani tarafından yapılan açıklama Rusya’ya yönelen ilk tehdit açıklaması oldu.

Abone ol

ABD ve Batı’nın “Rus jetleri IŞİD’i vurmuyor” iddiaları IŞİD’in bizzat kendisi tarafından çürütüldü. Terör örgütü Rusya’ya cihat ilan etti.

Haberi Reuters haber ajansı duyurdu. Habere göre IŞİD internette 40 dakikalık bir video yayınladı. Cihat çağrısını IŞİD sözcüsü Abu Muhammed al-Adnani yaptı. Adnani dünyadaki İslami gençliği, Rusya vatandaşlarına karşı cihada çağırdı.

Adnani’nin ifadeleri IŞİD'in Rusya'ya yönelik tehdit içeren ilk resmi açıklaması oldu.

Adnani ayrıca Suriye'den Avrupa’ya akın eden mültecileri de hedef aldı. IŞİD sözcüsü, mültecileri “cihad topraklarından kafirlerin ülkelerine' gitmeye çalışan zavallı insanlar” olarak değerlendirdi.

Rusya, 30 Eylül'den bu yana başta IŞİD olmak üzere Suriye'deki terör örgütlerine hava operasyonları yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

Rus jetleri Halep, İdlib, Lazkiye ve Hama'daki IŞİD hedeflerini vurdu Dünya Suriye ordusundan Halep için büyük hazırlık Dünya Terör örgütü IŞİD iki numaralı isminin öldürüldüğünü doğruladı Dünya İran'dan Suriye'ye kritik ziyaret Dünya