Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara inip başkanlık sistemini anlatacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi için çalışmalara hız verdi. Bir yandan meydanlara inerek Başkanlığı anlatacak olan Erdoğan, başdanışman sayısını da 5'ten 23'e çıkardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayalini kurduğu Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi için çalışmalarını artırdı.

Başkanlık sistemini anlatamak için meydanlara inmeye hazırlanan Erdoğan, diğer yandan 5 olan başdanışman sayısını 23'e çıkardı.

Erdoğan'ın programında öncelikli olarak belirlenmiş büyükşehirlerde miting, ardından 7 bölgede Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılacak toplantılar var. Tayyip Erdoğan, Anayasa Platformu'nun organizasyonunda yapılacak konferans ve kapalı salon toplantılarında da konuşacak.

Başdanışman kadrosu da başkanlık çalışmaları nedeniyle artırıldı. 15’i eski AKP milletvekili olan kadroya son dönemde dikkat çeken isimler de alındı. Kayseri’nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı olan Şükrü Karatepe ve Eski gazeteci İlnur Çevik kadrodaki sürpriz isimlerden.

İlnur Çevik’in Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin aktörleriyle yakın diyalog içinde olduğu biliniyor. Çevik, aynı zamanda 1990’lı yıllarda Süleyman Demirel’e de danışmanlık yapmış bir isim.

12 yıl Başbakanlık Örtülü Ödenek Başkanlığı yapan Maksut Serim de kadroya yeni katılanlardan. Serim'in Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödeneğini yöneteceği belirtiliyor.

Anayasa hukukçusu Burhan Kuzu ve 7 Haziran'da Kars Milletvekili olan ancak 1 kasım seçimlerine katılmayan Mehmet Uçum'un ise , Anayasa değişimi ve Başkanlık sistemi çalışmalarının hukuki koordinasyonu görevinde olması bekleniyor. Şeref Malkoç ve Özlem Zengin de Kuzu ve Uçum'a destek olmak için kadroya alındı.

ulusalkanal.com.tr

Prof.Dr. Süheyl Batum: Türkiye'de siyaset yok Gündem YDG-H'nin sözde 'Türkiye hamle sorumlusu' yakalandı Gündem Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan "YPG" açıklaması Gündem Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama Gündem