Çözüm bitiyor mu?

PKK’nın yeni yapılanmasında, örgütün siyasi kolu olarak görünen KCK Yürütme Konseyi’nin Eşbaşkanı Cemil Bayık, çözüme fırsat tanıması için ateşkesi sürdürdüklerini söyledi.

Abone ol

Bayık, örgütün internet sitesinde yer alan "Karşılıksız Fedakarlık" başlıklı yazısında “İmralı’da yapılan anlaşmaya göre, ateşkes ve geri çekilme ile birlikte hükümet yasal adımlar atacaktı. Ancak, hükümet hiç bir adım atmadı ve PKK’nın attığı adımları izlemekle yetindi” ifadelerini kullandı.

Yazısında, halk nezdinde sürece büyük destek olduğunu savunan Bayık “çözüm için fırsat olması açısından ise ateşkesi sürdürme kararı aldık. Ancak açıkladıkları paket, davranış ve söylemleri ile ateşkesi de anlamsız kılmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar ateşkes halen sürüyorsa bu Kürt tarafının tutumundan ve sabrından kaynaklanmaktadır” dedi. Geri çekilme kararını Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine aldıklarını belirten Cemil Bayık, bundan sonra tek taraflı adımlarla sürecin yürüyemeyeceğini, bunun AKP hükümeti tarafından anlaşılmasını istediklerini kaydederek şöyle dedi:

“Artık yapılacak olan görüşme müzakerelerde üçüncü tarafın yer alması şart oldu. Böyle ancak sürdürülebilir. Öcalan’ın müzakere koşulları yaratılması ve serbest hareket etmesi sağlanmalıdır. Sorunun çözümü için herkes ile görüşmeler yapabilmelidir. Bu da artık gizil saklı değil, yasal zeminde ve yasal altyapısı hazırlanarak sürdürülmelidir.”

Aydınlık

Dünyada bir ilk: İşaret dili ile tiyatro Gündem BDP taca mı atılıyor? Gündem Gül talimat verdi yeni İstiklâl Marşı okullarda! Gündem Sevgilinizi elinizden alıyorlar! Gündem