Fransa'da sağlık çalışanları eylemde

Fransa'da sağlık çalışanlarının eylemleri sürüyor. Hükümetin salgınla mücadelede yetersiz kaldığını belirten sağlık çalışanlar, çalışma koşullarını protesto etmek için ülke genelinde gösteriler düzenliyor. Başkent Paris’teki gösterilerde olaylar çıktı.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te Sağlık Bakanlığının önünde toplanan eylemciler, yürüyüş düzenledi.

Çalışma koşullarının ve hastanelerdeki imkanların iyileştirilmesini isteyen sağlık çalışanları, Kovid-19 salgınını iyi yönetmediği gerekçesiyle hükümete tepki gösterdi.

Eyleme, siyah maskeli bir grubun katılmasıyla gerginlik yaşandı. Polis, çeşitli maddeler atan gruba, biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda 32 kişi gözaltına alındı.

Ülkenin Lyon, Strazburg, Bordeaux gibi kentlerinde de gösteriler düzenlendi. Sağlık çalışanları, 1 yıldan fazla süredir hastanelerde imkanların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı bekliyor.

ulusal.com.tr

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya ve Türkiye Libya taraflarını masaya oturmaya çağırıyor Dünya ABD, Almanya'dan askerlerini çekiyor Dünya Irak'ta IŞİD saldırısı Dünya Filipinler'de ileri seviye karantina Dünya