ABD'de hayat durdu

Amerikan Temsilciler Meclisi'nde çıkan bütçe krizi, müzeleri, milli parkları, pasaport bürolarını, hatta orduyu bile etkiledi. Amerika'da hayat durma noktasına geldi.

Abone ol

Amerikan Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle, ülkede hayat durma noktasına geldi.

Kriz, müzelerden, milli parklara, pasaport bürolarından, orduya kadar etki edecek. Kriz boyunca devlet dairelerinde çok az sayıda personel çalışacak.

Amerikan Kongresi üyelerinin maaşları mecliste uzlaşmaya varılana kadar emanet altında tutulacak.

Yurtiçi ve yurtdışında hizmet veren pasaport büroları, pasaport ve vize işlemlerini yapacak. Ancak, hükümet binaları içindeki pasaport büroları hizmet veremeyecek.

Havalimanlarında, gümrüklerde, az sayıda personel çalıştırılacak. Ordu, Posta servisi, sağlık kuruluşu gibi yerlerde çalışanlar maaşlarını geçici olarak alamayacak.

Milli parklar bile kapalı olacak. Ulusal Park Hizmetleri tarafından işletilen Özgürlük Heykeli, Özgürlük Çanı, Bağımsızlık Salonu ve Lincoln Anıtı gibi tarihi yerler ziyaretlere kapalı olacak.

ulusalkanal.com.tr

abd
Can Ataklı ile Günün Yorumu Gündem Kamalak'tan paket tepkisi Gündem Sermaye'den pakete destek Gündem Gül'den veda konuşması Gündem