Sözcü gazetesi davası başladı

Sözcü gazetesi imtiyaz sahibi ve 3 çalışanı hakkında açılan davanın ilk duruşması görülüyor. İddianamede sanıklara "terör örgütünün propagandasını yapmak ve yardım etmek" suçlaması yapılıyor

Abone ol

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle açılan Sözcü Gazetesi davası İstanbul'da başladı.

1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Davayı izlemeye gelenler arasında CHP milletvekilleri, avukatlar, gazeteci ve yazarlar ile demokratik kitle örgütü temsilcileri yer aldı.

Duruşma öncesinde davanın tek tutuklu sanığı muhabir Gökmen Ulu için sessiz protesto yapıldı.

Davayla ilgili Sözcü Gazetesi'nden de bir açıklama yapıldı. Suçlamaların haksız ve hukuksuz olduğunu belirten gazete, davada "Adalet arıyoruz" ifadelerini kullandı.

İddianamede sanıklara "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne yardım etmek" suçlaması yöneltiliyor.

Davada yurt dışında bulunan Sözcü gazetesinin imtiyaz sahibi Burak Akbay'ın 16,5 yıldan 30 yıla kadar hapsi istenirken tutuklu Gökmen Ulu, İnternet Haber Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli için ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

ulusal.com.tr

Ünlü sunucu Derya Kaya hayatını kaybetti Medya 24 Temmuz 2015 sonrası Güneydoğu'da yaşananlar Medya Kitap fuarında saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar'dan yeni açıklama Medya İddianame tamamlandı! 10 gazeteciye ByLock davası... Medya