ABD, güvenlik gerekçesiyle Türkiye burslarını iptal etti

Amerika, Türkiye'ye gitmek isteyen öğrencilerin burslarını iptal etti. İptallerde Türkiye’deki güvenlik durumu gerekçe gösterildi. Öte yandan ABD Dışişleri’nden bir sözcü öğrenci değişim programlarının askıya alındığını açıkladı.

Abone ol

Amerika, Türkiye'deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Türkiye'ye gelmek isteyen öğrencilerin burslarını iptal etti.

New York Times gazetesinin haberine göre, Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği Fulbright ve Boren bursları iptal edildi. Türkiye'ye gelmek isteyen Joanna Birkner isimli bir genç, 80 kişinin burslarının iptal edildiğini belirtti.

FETÖ'cü darbe girişimden 10 gün sonra alınan karara tepki gösteren Olivia Loveland, Fransa ve Belçika'nın Erzurum'dan daha tehlikeli olabileceğini söyledi.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü ABD ile Türkiye arasındaki öğrenci değişim programlarının da askıya alındığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Başbakanlık'ta 16 kişiye FETÖ tutuklaması Gündem Osmaniye'de polis aracına terör saldırısı Gündem Diyarbakır'da drone kullanımını yasakladı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu miting sonrası toplu fotoğrafta neden yer almadı? Gündem