Şampiyonluğa adım adım

Fenerbahçe, takipçilerinin puan kaybettiği haftada Antalyaspor'u Caner, Kadlec ve Sow'un golleriyle 4-1 yenerek şampiyonluğu hemen hemen garantiledi. Sarı lacivertliler haftaya Beşiktaş'ı yenerse, 19'uncu şampiyonluğunu ilan edecek.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun bitimine 5 hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 12'ye yükselterek, şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı.

Ligin 30'uncu haftasında, 20 Nisan Pazar günü Beşiktaş derbisinde alacağı galibiyet, sarı-lacivertli ekibi bitime 4 maç kala şampiyon yapacak.

En yakın rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan yitirdiği haftayı, galibiyetle geride bırakan Fenerbahçe, puanını 66'ya yükselterek, çok büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe'nin bu zorlu Antalyaspor mücadelesinde eksikler de saymakla bitmiyordu. Kart cezalıları Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike'nin yanı sıra sakatlıkları süren Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal kadroda yoktu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da zorunlu rotasyona gitti. Sarı lacivertli takımın çalıştırıcısı, orta alanda Emre'nin yerine Salih Uçan'ı, sağ bekte Gökhan'ın yerine Mehmet Topuz'u, savunmanın ortasında Bekir'in yerine Kadlec'i, forvette de Emenike'nin yerinde Webo'yu görevlendirdi. Orta alanda Mehmet Topal'ın boşluğu ise Selçuk Şahin ile dolduruldu.

Maç kadrosunu 17 futbolcudan oluşturan sarı-lacivertli ekipte, eksikler nedeniyle altyapıdan genç isimler İbrahim Serdar Aydın, Muhammed Akarslan ve Mehdi Akgül yedekler arasında bulundu. Yabancı kontenjanına takılan Cristian ve Holmen de maç kadrosuna giremedi.

ulusalkanal.com.tr

Derbiye e-bilet darbesi! Spor Sakatlardan iyi haber Spor Avrupa'nın en büyüğü Galatasaray Spor Kayseri'de 28 gözaltı Spor