Dev maç, dev kapışma!

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Atletico Madrid - Chelsea karşılaşmasıyla başlıyor. İşte iki takımdan yansıyan son haberler.

Abone ol

La Liga'da son dört haftaya Real Madrid ve Barcelona'nın önünde girerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde eden Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir sınava çıkıyor.

Avrupa'nın bir numaralı kupasında 40 yıl sonra yarı final maçı oynayacak Madrid ekibi; bu sezon Devler Ligi'nde mağlup olmayan tek takım olarak dikkat çekiyor.

Diego Simeone'nin öğrencileri bu sezon sahasında oynadığı 5 maçı da kazanırken Milan ve Barcelona gibi Avrupa'nın dev ekiplerini Vicente Calderon'dan yenilgiyle uğurladı. Madrid ekibinde; sakatlığı geçen Milli oyuncu Arda Turan'ın bu maçta görev alması bekleniyor.

Konuk ekip Chelsea ise; hafta sonunda Sunderland'e mağlup olarak; şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara aldı.

Devler Ligi'nde 12. kez yarı final turunda mücadele edecek Londra ekibinde sakatlığı nedeniyle son antrenmana katılamayan Eden Hazard’ın Atletico Madrid karşısında oynaması zor görünüyor. Savunma oyuncusu Branislav Ivanovic ise cezalı.

Karşılaşmada Atletico Madrid kalecisi Courtois'nın oynamasına engel bir durum yok. Belçikalı kaleci; bonservisine sahip olan Chelsea'ye karşı görev alabilecek.

Atletico Madrid'in eski kaptanı Fernando Torres ise; Jose Mourinho'nun şans vermesi halinde Vicente Calderon'a rakip takım formasıyla çıkacak.

Atletico Madrid ile Chelsea daha önce üç kez kozlarını paylaştı. İlk olarak 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan iki ekibin Madrid'deki ilk randevusu 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Chelsea; Londra'daki karşılaşmayı ise 4-0 kazandı. Atletico Madrid ile Chelsea'nin son ve en önemli buluşması; 2012 yılında Süper Kupa finalinde gerçekleşti.

Radamel Falcao'nun hat-trick yaptığı maçı 4-1 kazanan Atletico Madrid, Monaco'da zafere uzanan takım oldu.

Savunma güvenliğini ön planda tutan iki teknik direktör; Diego Simeone ile Jose Mourinho, daha önce Madrid derbilerinde karşı karşıya gelmişti.

Oynanan dört maçta eski Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho 3 galibiyet alırken Simeone 2012-13 sezonu Kral Kupası finalinde meslektaşını üzmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Aziz Yıldırım taraftar grupları ile görüştü Spor Antalya galibiyete hasret! Spor Final yeri belli oldu! Spor Mancini topun ağzında! Spor