Mühendislere hain tuzak! Valilikten açıklama geldi

Hatay’ın İskenderun ilçesi Sarıseki mahallesinin Amanos dağlarına uzanan eteğinde yüksek gelirim hattına terör örgütü PKK tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu iki elektrik mühendisi yaralandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Sarıseki Mahallesinin üst kısımlarında Amanos dağları eteğinde bulunan yüksek gelirim hattına teröristler tarafından 3 gün önce bombalı saldırı gerçekleştirildi ve yüksek gelirim direğine zarar verildi. Yüksek gelirim hattının tamiri için iki elektrik mühendisi jandarma kontrolünde bölgeye gitti. Jandarmanın çevre güvenliğini almasından sonra keşif için yüksek gelirim hattına yaklaşan elektrik mühendisleri terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu yaralandılar. Jandarma tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan bir bacağı kopan İrfan Sofuoğlu (48) ilk müdahalesinin ardından Antakya’da bulunan MKÜ Araştırma hastanesine sevk edilirken başından hafif yaralanan mühendis Fatih Acar gözlem altına alındı.

Bölgede elektrik kesintilerinin sıkça yaşanmasına neden olan yüksek gelirim hatlarına PKK tarafından yapılan saldırılarla ilgili güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. (İHA)

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz İskenderun İlçesi Azganlık Mahallesi Amanoslar kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından 11 Ağustos 2015 Salı günü yüksek gerilim hattına yönelik yapılan sabotaj ile ilgili olarak olay yeri incelemesi yapmak ve TEİAŞ ekibinin emniyetini sağlanmak maksadıyla 14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri söz konusu bölgeye intikal etmiştir.

14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri ile mayın tespit köpek timi tarafından yapılan incelemede tespit edilemeyen ve teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcı saat 07.30 sıralarında görevlilerden birinin basması neticesinde infilak etmiştir.

Patlamanın etkisi ile İ.S. ve F.A. isimli iki TEİAŞ görevlisi yaralanmıştır. Yaralı personel MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikata başlanılmıştır. Menfur saldırıda yaralanan TEİAŞ görevlilerine acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Erzurum Valiliği'nden önemli karar: Giriş yasaklandı! Gündem Okullar ne zaman açılacak? Gündem PKK'dan hükümet konağı ve polis merkezine eş zamanlı bombalı saldırı Gündem Mutlu Kaya yürümeye başladı! Gündem