Ege Üniversitesi ADT, Atatürkçü gençliği buluşturdu

Abone ol

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, yaklaşık 150 öğrenci ile senenin ilk genel üye toplantısını gerçekleştirdi. Üniversitede siyasi gündemi belirleyen önder topluluklardan olan Ege Üniversitesi ADT, Atatürkçü gençliğini genel üye toplantısında buluşturdu. Toplantıyı yürüten Ege ADT Başkanı Aylin Kum "Türkiye siyasi durumunu gözeterek buradaki gençliğin kampüste 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken Atatürk'ü ve Cumhuriyet değerlerini yükselteceğini" vurguladı.

Yaklaşık 150 öğrenci ile senenin ilk genel üye toplantısını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürkçü gençliği üniversitede en geniş cephede birleştirdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlatılan toplantıya katılan öğrencilerin görev talep etmeleri dikkat çekti. Toplantıyı yürüten Ege ADT Başkanı Aylin Kum "Türkiye siyasi durumunu gözeterek buradaki gençliğin kampüste 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken Atatürk'ü ve Cumhuriyet değerlerini yükselteceğini" vurguladı.

Siyasi gündem ile başlayan toplantıda 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin orduya ve millete yönelik olduğunu ancak millet ve ordunun güçsüzleşmediği, Rusya ve Suriye ile anlaşma ve komşu ülkelerimizle bağları kuvvetlendirmek gerektiği konuşuldu. Üniversitelerde büyümekte olan Amerikan karşıtlığının hakim olduğunun tespiti yapıldıktan sonra birleşilen nokta "Atatürk ve Cumhuriyet" oldu. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i yeniden inşa etmek için görevi üzerlerine alan Ege Üniversitesi ADT üyeleri, bu yıl Ege Üniversitesi'nde Atatürkçü gençlik deyince akla ilk gelen topluluğun Atatürkçü Düşünce Topluluğu olacağının iradesini ortaya koydu.

ulusalkanal.com.tr

İncirlik davası başlıyor Gündem AB Bakanı Çelik'ten 'vize serbestisi' açıklaması Gündem Elektrik faturasını görünce dava açtı, mahkeme kabul etti Gündem Musul mu? Halep mi? Hayır hala Halep Gündem