Suriye ordusu Dera'ya ilerliyor

Suriye ordusu Şam'daki operasyonlarını tamamlamasıyla birlikler Dera'ya yöneldi. İsrail ile Ürdün sınırı yakınında bulunan bölgenin yarısında kontrol sağlandı. Sınırların terörden arındırılması amacıyla başlatılan operasyonların başarıya ulaşmasıyla Suriye ordusu doğuya ilerleyecek.

Abone ol

Dera... Suriye ordusunun şu anki birinci hedefi... Kentin kırsal kesimlerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış durumda...

Şam'ı tamamen güvenli hale getiren Suriye, başkentin güneyindeki Dera'ya ilerledi. Teröristler kırsalda çembere alındı. Şehir merkezine giren ordu birlikleri önemli ilerlemeler kaydetti.

İsrail ve Ürdün sınırında, Golan yakınlarındaki Dera'nın büyük bölümü teröristlerden temizlendi.

Amerika ve İsrail'in koordineli olarak hereket ettiği bölgede Suriye ordusu kritik zaferler kazandı. Dera Tren İstasyonu Amerika destekli terör gruplarından geri alındı. Kentin güneydoğusundaki Eski Gümrük Bölgesinde de teröristler hedef alınıyor.

Suriye ordusunun eğitimli askerlerinden oluşan Kaplan Güçleri, İsrail- Ürdün sınırındaki teröristleri etkisiz hale getiriyor. Son olarak Lajat bölgesinin tamamı kontrol altına alındı. Suriye ordusunun operasyonlarına Rus Hava Kuvvetleri de destek veriyor.

9 gün içinde Dera'da Ceddal, Lubbeyn, Harran, Bursa Harir, Melihat Atraş, Nahita, Rakim, Sura ve Alma yerleşimlerinde kontrol sağladı. Böylece ordu birlikleri, 317 kilometrekarelik alanda ilerlemiş oldu.

Öte yandan güneye yapılan bu başarılı operasyonlar İsrail'in stratejik çıkarlarına da ağar darbe vuruyor.

İsrail'in hedefi Dera'dan Suriye ordusunu çıkartıp ikinci bir işgal bölgesi oluşturmaktı. Ancak plan başarısızlığa uğradı. Suriye ordusu Dera hamlesiyle bölgeyi temizleyerek bu planı tamamen çökertecek.

Dera Suriye için sembolik olarak da önem taşıyor. Şehir, ülkedeki iç savaşın başlatıldığı noktalardan biri.

ulusal.com.tr

AB, Rusya'ya yaptırımları 6 ay uzatıyor Dünya ABD'de gazeteye silahlı saldırı: En az 5 ölü Dünya ABD Başkanı Harley'i tehdit etti Dünya Avrupa Birliği , olağanüstü liderler zirvesini topladı Dünya