TGB: Suriye'ye düşmanlık Amerika'ya uşaklıktır!

Amerika'nın Suriye'ye saldırısına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği'nden, ABD'nin Suriye saldırısına tepki gösterdi.

TGB'den yapılan açıklamada, "Suriye Ordusu'nun can kayıpları için baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

TGB Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle;

Bu sabaha karşı Suriye Arap Ordusu'na ait Al- Şaryat Hava üssü ABD ordusuna ait 59 Tomahawk füzesi tarafından bombalandı. Suriye Ordusu'nun can kayıpları için baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ABD emperyalizminin altı yıldan fazladır terör aygıtlarıyla hunharca saldırdığı Suriye hala ayakta, hala direniyor. Bu direnişi kırma umudu en son Astana Zirvesi'nde tükenen Amerikan yönetimi şimdi yeni provokasyonlarla kendisine yol açmaya çalışıyor. Beşar Esad’ı, İdlib'de yaşandığı iddia edilen bir 'kimyasal saldırı'yla suçlayan ABD ve yandaşları bu sözde suçun cezasını bugün yaptıkları saldırıyla verdiklerini söylüyorlar. Fakat bu saldırının asıl nedeni şudur: Beşar Esad liderliğindeki Suriye, Halep ve Humus'u teröristlerden geri alarak ilerlerken, Türkiye de Fırat Kalkanı Harekatı ile Amerikan Koridoru'nu keserek bu başarıları devam ettirdi. Rusya ve İran'ın açık desteği de Suriye yönetimini güçlendirdi. Bölge ülkelerinin gerek askeri gerekse diplomatik başarıları karşısında güç kaybeden ABD çareyi daha önce Irak’ta sergilenen senaryoyu tekrarlamakta buldu. ‘Kimyasal Silah’ yalanı ile Suriye’yi bombaladı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ŞER CEPHESİNDE BİRLEŞENLER

ABD bombardımanın ardından IŞİD ve El Nusra’nın açılan yoldan ilerlediğini hep birlikte gördük. Öyleyse son yaşanan bombardımanın akıllara getirdiği soru şudur: Hangi devletler, Suriye'de terörle mücadele etmekte hangileri terör örgütlerinin yanında saf tutmaktadır? Geçtiğimiz haftalarda terör unsurlarıyla mücadele eden Suriye birliklerine yönelik hava saldırısı gerçekleştiren İsrail, ABD'nin bugün yaptığı saldırıyı ilk kutlayan ülke olmuştur. Altı yıl boyunca devam eden savaşta, Suriye'deki tüm cihatçı grupları besleyen Suudi Arabistan, Amerikan saldırısının yanında olduğunu açıklamıştır. Emperyalist kampın bülbülleri ötmeye devam ediyor. İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya'ya kadar destek zinciri uzamıştır. Suriye karşısında oluşturulan şer cephesinin bütün üyeleri aldıkları bu tavırla kendilerini açığa çıkarmışlardır.

TÜRKİYE'NİN YERİ AMERİKAN BOMBALARININ YANI OLAMAZ

Ülkemizin alması gereken tutum Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve meşru yönetimini savunmaktır. Ancak AKP iktidarının ‘İdlib Kimyasal Saldırı’ provokasyonu ve ABD bombardımanı karşısında takındığı tutum, içerisinde bulunduğumuz sürece uygun düşmemektedir. Bugün yaşanan saldırıyı da kutlayan bir yaklaşım geliştiren hükümet 2015'ten bu yana verdiğimiz vatan savaşına zarar vermektedir. Kendi toprak bütünlüğümüzü sağlamanın biricik yolu komşularımızla birlikte mücadele etmektir. 15 Temmuz Amerikancı/Fethullahçı darbe girişimi sırasında halkımızın üzerine yağdırılan bombalarla, bugün Al Şaryat'a atılan bombalar aynı markadır: made in USA!

O markayı tanıyoruz. Yıllardır, Afganistan'dan Libya'ya, Irak’a mazlum milletlerin vatanını işgal eden, cinayet ve tecavüzleriyle tarihe geçen ABD emperyalizmi gözünü Suriye'ye ve ülkemize dikmiştir. ABD'nin bu kokuşmuş tezgahını bozacak olan bölge ülkelerinin işbirliği ve dayanışmasıdır. Birlikte mücadele eden kazanır. Bizler Türk Gençliği olarak, emperyalizme karşı savaşan Suriye halkının yanındayız. Amerikan destekli bölücü teröre karşı savaşan Mehmetçik de Suriye halkının ve ordusunun yanındadır. Yapay provokasyonlar ve bilindik tertipler artık bu birliği bozamaz. Bu tabloda net bir biçimde görünen Türkiye'nin yerinin artık Atlantik cephesi olmadığıdır. Türkiye'nin yeri Suriye ve Rusya başta olmak üzere bütün Avrasya ülkelerinin yanıdır. Safını ABD bombalarından yana belirleyenler bu ülkede iktidarda kalamazlar. Türk gençliği ve Türk milleti emperyalizmin bombalı provokasyonlarla vatanımızı ve bölgemizi bölmesine izin vermeyecektir.

Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!

Yaşasın Türkiye-Suriye Kardeşliği!

TGB Genel Merkezi

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay: Cudi Dağı'nda 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Bakan Işık'tan Halisdemir ailesine taziye ziyareti Gündem Adıyaman'da güvenlik korucuları yemin etti Gündem Lavrov: Barışçıl çözüm çabalarını bozan bu agresif eylem, kabul edilemez Gündem