MGK toplandı

Milli Güvenlik Kurulu Şubat ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı. 2015'in ilk MGK'sına MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa'da ilk kez katıldı. MİT Kanunu'na göre yeni müsteşarın atanma sürecinin bu toplantıda ele alınması bekleniyor

Abone ol

2 ayda bir yapılan Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Saray'da toplandı.

2015'in ilk toplantısında geçen hafta yapılan Şah Fırat Operasyonu bağlamında Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile Afganistan'daki saldırının ele alınması bekleniyor.

Bir süredir HDP'lilerin Kandil ve İmralı ekseninde yürüttükleri açılım sürecinde yaşanan tıkanmalarla, Kandil'den gelen sert açıklamanın da Kurul'un gündeminde olacağı belirtiliyor. MGK'nın bir diğer gündemini ise Gülen cemaati ile mücadele oluşturacak.

MİT Müsteşarlığı'nı vekâleten yürüten İsmail Hakkı Musa'nın ilk kez katıldığı toplantıda, MİT Kanunu'na göre yeni müsteşarın kim olacağı konusu da ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da silahlı çatışma! Gündem İstanbul'da lüks siteyi domuzlar bastı! Gündem Bu numara ararsa sakın açmayın! Gündem 'Fena oluyorum' Meclis'te hareketli dakikalar! Gündem