Askıdaki Cenevre müzakerelerinin sürmesi için konferans yapılacak

Cenevre'de yürütülen Suriye krizine çözüm müzakerelerinin askıya alınmasının ardından birçok ülke Fransa'da bir araya geliyor. Suriye'deki ateşkesi ihlal iddialarıyla askıya alınan müzakereleri devam ettirmek için Paris'te "Suriye" konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

Abone ol

Askıya alınan Cenevre'deki Suriye krizine çözüm müzakerelerinin, devam etmesi için birçok ülke Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelecek.

Suriye'deki son gelişmelerin ele alınacağı Paris zirvesi, bakanlar düzeyinde yapılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı zirvede, ABD, İngiltere, Almanya ve İtalya'nın dışişleri bakanları da olacak.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ile Ürdün Dışişleri Bakanları'nın da olacağı zirvenin bir bölümüne, Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Koordinatörü Riyad Hicap da katılım sağlayacak. Avrupa Birliği de Zirveye davetli olan kuruluşlar arasında.

Cenevre müzakerelerin askıya alınma nedeni, bazı bölgelerde ilan edilen ateşkesin ihlal edildiği iddiaları. İhlalleri Beşar Esad Hükümeti'nin yaptığını ileri süren Suriye'deki sözde muhalifler, bu ihlallerin görüşmeleri imkansız kıldığını savunuyor.

ulusalkanal.com.tr

AB, B planını görüşüyor Dünya AB, B planını görüşüyor Dünya Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti Dünya Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti Dünya