Ömer Döngeloğlu hayatını kaybetti

Amiral Soner Polat’ın cenazesindeki konuşmasıyla hafızalara kazınan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu hayatını kaybetti. Kovid-19 nedeniyle yaşama veda eden Döngeloğlu için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinden taziye mesajları geldi. Vatan Parti lideri Doğu Perinçek de, “Vatanına ve milletine bağlı bir aydındı” sözlerini paylaştı.

Abone ol

İşte bu sözlerle yer edindi hafızalarda… İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu yaşama veda etti.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Amiral Soner Polat’ın cenazesindeki konuşmasıyla iz bırakmıştı. Döngeloğlu, Amiral Polat için Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle helallik istemişti.

Döngeloğlu, bir süredir yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle İstanbul’da tedavi görüyordu. Virüse yenik düşen ilahiyatçı 3 Mayıs’ta tedavi gördüğü Başakşehir Şehir Hastanesinde hayata gözlerini yumdu. Ömer Döngeloğlu’nun ölüm haberinin ardından siyaset camiasından da peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Döngeloğlu’nun ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi. Kabinedeki bakanlar da sosyal medya hesaplarından tek tek taziye mesajlarını iletti.

Bir açıklama da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, “Vatanına ve milletine bağlı bir aydındı. Amiral Soner Polat'ın cenazesinde yaptığı konuşma hâlâ belleklerimizde. Sevenlerinin ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gençlik Birliği de sosyal medyadan bir açıklama yaptı. TGB’li gençler Döngeloğlu’nun Kürt gençlere terör örgütü PKK’nın oyununa gelmemeleri için çağrı yaptığı konuşmasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından, "Prof. Dr. Murat Dilmener, birçok kuşaktan hekim ve bilim insanının hocası, gençlerimiz içinse Enfeksiyon alanında hocaların hocasıydı. Dersleri ve hastalara yaklaşımıyla ünlü hocamızı Koronavirüs sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum" paylaşımı yaptı.

ulusal.com.tr

Tülay Karabağ Üçler hayatını kaybetti Gündem Test sürüşleri bitti, sıra deneme seferlerine geldi Gündem İçişleri Bakanlığı açıkladı: Pazartesi saat 00.00'a kadar uzatıldı Gündem Ambulans helikopterin tarlasına inmesine izin vermeyen kadın gözaltına alındı Gündem