Taner Yıldız: Fırsata dönüştüreceğiz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Kandil'de petrol aramasının önünü açan sözleşmenin 16 ay önce imzalandığını açıkladı. Yıldız, "Kandil Dağı’nı tehdit olmaktan çıkararak, fırsata dönüştüreceğiz" dedi

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Kandil'de petrol aramasının önünü açan anlaşmanın 16 ay önce Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile imzalandığını açıkladı.

Tvnet televizyonuna konuşan Yıldız, "Yaptığımız sözleşme gereği hem Irak’ın hem de Türkiye’nin normalleşmesi adına önceden öngördüğümüz ama zamanlamasını titizlikle bugüne bıraktığımız bir yapıdan bahsediyoruz. Bu sözleşme Bölgesel Kürt Yönetimi ile yapılan bir sözleşmedir" dedi.

Yıldız, petrol bulunursa, Kandil'in tehdit olmaktan çıkıp fırsata dönüşeceğini savundu. Araştırmaların Kandil'de petrol varlığını gösterdiğini beliren Yıldız, "Kandil Dağı’nı tehdit olmaktan çıkararak, fırsata dönüştüreceğiz. Biz şu anda PKK ile değil ama Irak ile bir varı paylaşacağız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İşçilere çip taktılar! Ekonomi Dolar tekrar yükselişe geçti! Ekonomi Sağlıkçılar grevde! Sadece acil ve yoğun bakım servislerinde hizmet veriliyor Ekonomi Çetin Ünsalan, Merkez Bankası'nın brifingini değerlendirdi! Ekonomi