Amerika'daki heyetten 'darbe girişimi' açıklaması

Amerika'da bulunan TBMM heyeti New York Times gazetesine açıklamada bulundu. Heyet, FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında Amerika'nın olduğuna inanmadıklarını söyledi.

Abone ol

FETÖ'cü darbe girişimini anlatmaları ve Fetullah Gülen'in iadesi için Amerika'ya gönderilen TBMM heyeti New York Times'a açıklamalar yaptı.

New York Times Yazı İşleri Kurulu üyeleriyle bir araya gelen AKP Milletvekili Taha Özhan, CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Milletvekili Kamil Aydın darbe girişimi ve Türkiye'deki Amerikan karşıtlığına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Açıklama sırasında heyete "Türkiye'de bazı kesimlerin iddia ettiği gibi darbenin arkasında Amerika olduğunu gerçekten düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltildi.

AKP'li Özhan, “Hayır, buna inanmıyorum. Kesinlikle” cevabını verdi. CHP'li Salıcı ise kişisel olarak inanmadığını belirtti. Salıcı, Gülen'in 19 yıldır Amerika'da yaşadığını hatırlatarak darbeyi yapanların Gülen'e bağlı olduğunu söyledi. Bu nedenle sokaktaki halkın darbenin arkasında Amerika olduğuna inandığının altını çizdi.

MHP'li Aydın ise sokaktaki insanların Amerika'dan Gülen iadesiyle ilgili adımların hemen atılması istediğini vurguladı. Bu adımların atılmaması nedeniyle halk "Evet belki de bu darbenin arkasında ABD var" diye düşünüyor şeklinde yanıtlar verdi.

Öte yandan NATO, New York Times gazetesinin Türkiye'nin NATO'dan atılabileceğine dair yazıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığını vurgulanarak anlaşmalarda bir üyenin atılmasını dair bir madde olmadığının altı çizildi.

ulusalkanal.com.tr

TSK, Gara ve Şemdinli'deki PKK hedeflerini vurdu Gündem 'Fuat Avni'nin sosyal medyada takip ettiği öğrenci gözaltına alındı Gündem Van'da askeri aracın geçişi sırasında patlama: Operasyon başlatıldı Gündem Hrant Dink cinayetinde iki kişi gözaltına alındı Gündem