Türkiye hafta sonunda sessizliğe büründü

Kısıtlamanın başlamasıyla yurdun dört bir yanında cadde ve sokaklar boş kaldı.

Abone ol

Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu sokak kısıtlamasında son güne girildi. Yurdun doğusundan batısına sokaklar boş kaldı.

İstanbul en sakin 2 gününü geçiyor. Megakentte gün boyunca kısıtlama nedeniyle sessizliğe bürünen meydanlarda yalnızca yasaktan muaf kişilerin dışarı çıkmalarına izin verildi. Kentte hareketlilik oluşturan tek kesim ise gezmeye gelen turistlerdi.

Saat 17'ye kadar faaliyet gösteren alışveriş noktalarında zaman zaman yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, yaya bir şekilde evlerine yakın bu yerlerden ihtiyaçlarını karşıladı. Akşam saatlerinde kısıtlamadan muaf kişiler, evlerine dönüş yolunda kısmi yoğunluk oluşturdu. Kısıtlama olmayan günlerde trafik yoğunluğu yaşanan TEM otoyolu ve D-100 karayolunda ise az sayıda araç geçişi olduğu gözlendi.

Kütahya'da da kısıtlamanın başlaması ile cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ana arterlerde kontrol noktaları oluşturdu. Kent genelinde vatandaşların kısıtlamaya uydukları görüldü.

Muğla ve ilçelerinde de polis ve belediye ekipleri denetimlerini sürdürdü. Boş kalan sokaklarda belediye ekipleri onarım ve temizlik çalışması yaptı.

Sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları da unutulmadı. Erzurum'da Yakutiye Belediyesi Gençlik Meclisinde görevli bir grup gönüllü genç, yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler için belirli alanlara mama bıraktı.

Şırnak annelerine saldırıya tutuklama kararı Yurt Doğalgazdan daha ucuz, kömürden daha temiz: Ekonomik ve temiz ısınma çözümü Pelet Yurt Silopi'de zeytin hasadı: Terörden temizlenmiş bölgeler tarımla canlanıyor Yurt Fındık üreticilerinden hükümete çağrı Yurt