TGB'den referandum açıklaması

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Merkezi, referanduma ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Merkezi, resmi internet sitesinden 16 Nisan halkoylaması sonuçlarına ilişkin "Kesinleşen Sonuç: AKP-MHP Yönetimleri Kaybetmiştir” başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada; “Türkiye Gençlik Birliği olarak itiraz ve takip süreçlerini büyük bir titizlikle takip edeceğiz. İtiraz süreçleri tamamlanıncaya kadar hiçbir sonuç kesin değildir.Bu seçimi millete dayatan, AKP ve MHP yönetimleri kesin olarak kaybetmiştir! Türkiye’de uzun vadeli bir rejim değişikliği arzu eden emperyalist merkezler kaybetmiştir! Eyalet sistemi rüyalarıyla, yeni devletler kurmayı hedefleyen danışmanlar takımı kaybetmiştir. Milleti bölmeye kalkanlar yenilgiye mahkumdur! Birliğimiz ve bütünlüğümüz galip gelecek!" denildi.

İşte açıklamanın tam metni:

Aylardır, onca öncelikli sorunumuza rağmen milletimize dayatılan ve gündemimizi işgal eden Halkoylaması sürecini dün itibariyle tamamladık. Kesin olmayan sonuçlara göre %51.4 evet oyu ile anayasa değişikliği kabul edildi. Ancak bu kez “kesin olmayan sonuçlar” cümlesini alışılagelmiş anlamıyla kullanmıyoruz. Bu ifade, 16 Nisan 2017, halkoylamasının vahim bir özeti olarak tarihe kaydedilmektedir.Sonuçlar kesin değildir, oyların kullanım, döküm ve sayım süreçleri tartışmalıdır, işletilen yöntemler hukuksuzdur.

MÜHÜRSÜZ OLAN HÜKÜMSÜZDÜR

Yüksek Seçim Kurulu’nun, sandıkların açıldığı ve sayıldığı dakikalarda, kendi genelgesini çiğneyerek aldığı “mühürsüz pusulaların geçerli sayılması” kararı, halkoylamasının seyrini değiştirmiştir. İki buçuk milyon mühürsüz pusulanın “dışarıdan getirilmediği kanıtlanmadığı sürece geçerli sayılması” YSK tarihine kalıcı bir leke gibi işlemiştir. Bir yandan bu hukuksuz kararlar alınırken, bir yandan da sandık güvenliğinin ihlal edildiğine dair pek çok görüntü ve belge, seçimlerin meşruiyetini sarsmıştır. Türkiye Gençlik Birliği olarak itiraz ve takip süreçlerini büyük bir titizlikle takip edeceğiz. İtiraz süreçleri tamamlanıncaya kadar hiçbir sonuç kesin değildir.

YARI YARIYA ZOR YETTİLER

Bu iklimde gerçekleşen halkoylaması, devletin tüm kurumlarının ve olanaklarının topyekûn seferber edildiği, tüm şehir merkezlerinin evet reklamlı büyük tabelalarla donatıldığı, propaganda ve fırsat eşitsizliğinin hat safhada olduğu, hayır propagandasının bin bir güçlükle yapılabildiği bir dönemde, milletimizin yarısı bu anayasa değişikliğine karşı çıkmıştır. “Kesin olmayan sonuçlar” bu değişikliğin kabul edildiğini gösterse de bazıkesin sonuçlar hepimizin gözleri önündedir:

  1. Bu seçimi millete dayatan, AKP ve MHP yönetimleri kesin olarak kaybetmiştir!
  2. Türkiye’de uzun vadeli bir rejim değişikliği arzu eden emperyalist merkezler kaybetmiştir!
  3. Eyalet sistemi rüyalarıyla, yeni devletler kurmayı hedefleyen danışmanlar takımı kaybetmiştir!

Bu sonuçlar, Türk Milleti’nin büyük bir irade göstererek vatan bütünlüğünde ve birlikte ısrar ettiğinin en somut göstergesidir. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, genç, yaşlı yaklaşık 24 milyon yurttaş, ülkenin öncelikli sorunlarında, Hayır’da birleşmiştir ve Evet diyen herkesi kucaklamaya hazır olduğunu göstermiştir.

VATANSEVERLERİN KUVVET TOPLAMA DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR

Sonucu belli olmayan seçimi büyük zaferler gibitelaş içerisinde kutlayanlar milleti birleştiremez. Toplumu kamplaştırmaya devam edenlerin Türkiye’yi yönetme yeteneklerinin tükendiği açıktır. %50 ile Türkiye’nin sorunlarının çözebileceğini düşünenlerin Türkiye’nin geleceğini belirleme şansları sıfırdır.

Milleti bölmeye kalkanlar yenilgiye mahkumdur! Birliğimiz ve bütünlüğümüz galip gelecek!

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

ulusalkanal.com.tr

İşte YSK'nın çok tartışılacak kararının ayrıntıları Gündem CHP'den referanduma dair açıklama yapıldı Gündem AGİT’ten referandum açıklaması geldi Gündem Samsun'da inşaat çöktü: 3 kişi yaşamını yitirdi Gündem