Aslında facia ''geliyorum'' demiş

Mecidiyeköy'de 10 inşaat işçisinin hayatını kaybettiği asansör faciasının altından ihmaller zinciri çıktı. Asansör daha önce defalarca arıza verdi, işçiler uyardı, ancak kimse bir önlem almadı. Yere çakılan asansörü durdurma mekanizması çalışmıyordu. İşçiler de asansörü duvara çarptırarak durdurmak zorunda kalıyordu.

Abone ol

Aslında facia geliyorum dedi. Asansör, büyük faciadan önce defalarca bozuldu. İşçiler uyardı, kimse dinlemedi.

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında 10 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından ihmaller zinciri çıktı. Torun İnşaatta, "alimak" adı verilen yük asansörünün bozuk olduğunu işçiler daha önce defalarca söyledi. Ancak kimse dikkate almadı, rezidans çalışması gece gündüz devam etti. Yaşananları, facianın olduğu inşaatta çalışan işçilerden Bahri Demir anlattı.

Torun İnşaat'taki asansör sürekli arızalanıyordu. Asansör, faciadan 20 gün önce, bir hafta önce ve hatta facianın yaşandığı gün de durdu. Ancak, kiminde mesafe kısa olduğu için, kiminde ise asansör boş olduğu için facia yaşanmadı. İşçiler ise korkarak çalışıyordu.

Sürekli arızlanadığı için, işçiler asansörü duvara çarptırarak durduruyorlardı. Çarpıcı bilgiyi, inşaattaki asansör sorumlularından Emrah Acar verdi. Acar 2 aydır "switch" adlı durdurma mekanizmasının çalışmadığı için facinın yaşandığını söyledi. Üstelik 10 işçinin hayatına malolan o mekanizma oldukça ucuzdu...

Aslında Türkiye'de her ay bu facianın benzerleri yaşanıyor. Ülkemiz işçi ölümlerinde Avrupa'da birinci, dünyada ise 3'üncü sırada yer alıyor.

Haber: Hatice Kara

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

DiSK’ten korkunç rapor! Yüzde 90'ı girmiyor! Ekonomi İşçiler ayaklandı Ekonomi Kardeşinin düğünü için rezidansta işe girmiş Ekonomi İşçiler istifa etti! Ekonomi