Akar'dan 'İdlib' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'da Soçi'deki İdlib mutabakatına ilişkin açıklama yaptı. Soçi mutabakatının önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Akar, İdlib'te Rusya ile koordineli çalışacaklarını belirtti.

Abone ol

Soçi'de İdlib'te silahsızlanma bölgesi konusunda varılan mutabakata ilişkin Milli Savunma Bakanı Akar'dan açıklama geldi.

Akar, İdlib konusunda Rus mevkidaşları ile koordineli çalışma yürüteceklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanı İdlib'deki askeri gelişmeler konusunda da faaliyetlerin Rusya ile koordineli şekilde devam edeceğini söyledi.

Atlantik'te telaş yaratan mutabakatın önemine de değindi Hulusi Akar, "Konuya taraf ülkeler ve bölge halkı için önemli bir kazanımdır." İfadelerini kullandı.

Terör örgütlerine yönelik Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının düzenlendiğini anımsatan Akar, "Başarıyla gerçekleştirdiğimiz iki operasyonla güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşmasını engelledik" dedi.

Bakan Akar, Türkiye'nin aynı anda birden çok tehditle mücadele ettiğini vurguladı. Türkiye'nin sadece Suriye ve Irak'ın değil, tüm komşularının toprak ve politik bütünlüğüne saygılı olduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

Soçi uzlaşısına füzeli yanıt Gündem Haritalarla İdlib mutabakatı Gündem Mehmet Perinçek: Suriye Rusya aracılığıyla o masadaydı Gündem Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması Gündem