Cumhuriyet çınarına veda

Atatürk'ün yakın arkadaşı ve istiklâl kahramanı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Kılıç'ın naaşı, kılınan cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi.

Abone ol

Cumhuriyet'in bir çınarı daha ebediyete uğurlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri ve silah arkadaşı olan Kılıç Ali’nin oğlu, Kore Gazisi Altemur Kılıç için İstanbul Levent Caminde cenaze töreni düzenlendi.

Törene; Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kore gazileri, askeri erkan ile CHP, Vatan Partisi temsilcileri, çok sayıda gazeteci dostu ve sevenleri katıldı.

Eşi Güzide Kılıç ile torunları Murat ve Kemal Muşkara, cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

Bir asker caneze töreni boyunca Kılıç Ali'nin fotoğrafını ve çerçeveletilmiş İstikal madalyasını taşıdı.

92 yaşında vefat eden Kılıç için askeri cenaze töreni düzenlendi.

Namaz sonrası Zincirlikuyu mezarlığına götürülen Altemur Kılıç, babası Kılıç Ali'nin yanına defnedildi.

Türkiye'nin milli kuvvetlerine karşı kurulan kumpasta yurtseverlerin safında yer alan Altemur Kılıç, Washington ve Bonn Büyükelçilerinin Basın Müşavirliği görevlerini de yapmıştı

Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Turizm Bakanlığında radyo ve televizyonlardan sorumlu danışman olarak da görev almıştı.

Kılıç son olarak Yeniçağ gazetesinde yazarlık yapıyordu.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal, yılın en iyi televizyon kanalı ödülünü aldı Medya Ulusal Kanal 24-30 Ekim yayın akışı Medya Türkmeneli TV haber müdürü öldürüldü Medya Ulusal Kanal izleyicilerine önemli çağrı Medya