PYD'nin Almanya'da temsilcilik açmasına Dışişleri'nden sert tepki

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Almanya’da resmi temsilcilik açmasına Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, PYD’nin Avrupa’daki faaliyetlerine izin verilmesini; terörle mücadelede uluslararası işbirliğine sekte vuran, ilkesellikten uzak bir tutumun yansıması olarak niteledi.

Abone ol

Terör örgütü PYD’nin Rusya ve İsveç’in ardından Almanya’da da temsilcilik açmasına Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisi gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç, olağan basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı; Bilgiç, PYD’nin bir terör örgütü olduğunun su götürmez bir gerçek olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin müttefiklerinden terörle mücadele konusunda destek beklediğini hatırlatan Bilgiç, Avrupa’ya ilkeli ve samimi davranma çağrısı yaptı.

Bilgiç, basın toplantısında Türk-Çin ilişkilerine de değindi. İki ülke işbirliğine önümüzdeki süreçte daha fazla önem verileceğini söyledi. Bilgiç, Çin ile ilişkiler düzleminde önemli hamlelerin yapılacağını belirtti.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu sonrası dış politika değişecek mi? Prof. Dr. Sencer İmer Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Davutoğlu sonrası dış politika değişecek mi? Prof. Dr. Sencer İmer Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Ahmet Davutoğlu, açılımın bittiği gün sabaha kadar ağlamış Gündem Doğu Perinçek: PKK ile ABD de hendeğe gömülüyor Gündem