ABD'den yalanlama

Türkiye ile ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulması için anlaştığı iddiasın ABD'den yalanlama geldi. "Türkiye önerilerini sunuyor biz de dinliyoruz" diyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Anlaşmaya yaklaşılan ya da anlaşmaya varılan bir durum olmadığını" söyledi.

Abone ol

Wall Street Journal gazetesinin gündeme getirdiği, Türkiye ile ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulması konusunda anlaşmaya yaklaştığı iddiasına Amerika'dan yalanlama geldi.

Washington'da basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, güvenli bölge konusunda Türkiye'yle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Psaki, Türkiye ile ABD arasında anlaşmaya yaklaşıldığı haberiyle ilgili soruya da yanıt verdi. Bakanlık Sözcüsü Türkiye ile aylardır görüşmeler yaptıklarını ancak herhangi bir karara varmadıklarını söyledi.

Görüşmelerde sınır güvenliği konusunun da ele alındığını belirten Psaki, "Türkiye kendi önerilerini sunuyor, doğal olarak biz de dinliyoruz. Ama uygulamaya konması düşünülen bir anlaşma yok. Değişik görüşler sundular. Ancak Türkiye ile hala bazı görüş ayrılıklarımız var. Herhangi bir güvenli bölge şeklinin uygulanmasına dair bir karar vermiş değiliz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bağdat ile Erbil anlaştı Dünya Kenya'da terör saldırısı: en az 36 kişi öldü Dünya 'Bomba var' şakası pahalıya patladı Dünya Soykırım kararına yeşil ışık yakanı saygıyla izliyorlarmış Dünya